Hus labutia - domáca(Anser cygnoides domestic / Domestic swan goose, white)

Hus labutia - domáca

Staňte sa členom našej rodiny
Naše zvieratá si môžete adoptovať a prispieť na ich kŕmenie, enrichment, rozvoj ich prostredia a ZOO.

Adoptovať
Mapa výskytu Hus labutia - domáca
Nehodnotené NE Nehodnotené NE
Nedostatočné údaje DD
Málo dotknutý LC
Takmer ohrozený NT
Zraniteľný VU
Ohrozený EN
Kriticky ohrozený CR
Vyhynutý vo voľnej prírode EW
Vyhynutý EX

Základné informácie

Rad
zúbkozobce
Dĺžka tela
81 - 94 cm
Hmotnosť
2,8 - 3,5 kg
Rozpätie krídiel
160 - 185 cm
Počet mláďat
5 - 6
Poloha Hus labutia - domáca v ZOO
Prostredie

ústia riek, močiare pri jazerách, ryžové polia

Potrava

bylinožravec - lístie, tráva, rastlinné plody, vodné rastliny

Spôsob života

páry, malé skupiny