Pôtik kapcavý(Aegolius funereus)

Pôtik kapcavý

Staňte sa členom našej rodiny
Naše zvieratá si môžete adoptovať a prispieť na ich kŕmenie, enrichment, rozvoj ich prostredia a ZOO.

Adoptovať
Mapa výskytu Pôtik kapcavý
Nehodnotené NE
Nedostatočné údaje DD
Málo dotknutý LC Málo dotknutý LC
Takmer ohrozený NT
Zraniteľný VU
Ohrozený EN
Kriticky ohrozený CR
Vyhynutý vo voľnej prírode EW
Vyhynutý EX

Základné informácie

Rad
Čeľaď
Dĺžka tela
21 – 28 cm
Hmotnosť
90 – 215 g
Rozpätie krídiel
55 - 56 cm
Dĺžka života
11 rokov
Poloha Pôtik kapcavý v ZOO
Prostredie

staré ihličnaté a listnaté lesy

Potrava

malé cicavce, vtáky, netopiere

Spôsob života

stály, monogamné páry, nočný, samotársky

Adoptívni rodičia

Ľuboš Ďubek Eva Časárová Andrea a Marián Hergottovci Monika a Karol Firbasovci Markéta Plichtová

Ďakujeme za pomoc a podporu